Avspänningsövningar och vad de kan göra för dig

Avspänningsövningar och vad de kan göra för dig

Ett bra sätt för att komma till ro och känna sig väl till mods är att göra avspänningsövningar. Det är otroligt effektivt och har kommit på tals bland många som jobbar med mental träning på senare år. Övningarna gör att man känner in och känner av sin egen kropp och gör att man får lättare att känna när man hamnar i ett läge där man spänner sig. För de som ofta stressar kan det här vara ett bra sätt att komma till ro även om man inte har så mycket tid att varva ned varje dag.

Hur går man då till väga?

Hur går man då till väga?

Det kan vara så att du har hört talas om avspänningsövningar, men ännu inte hunnit ta dig in på det. Många säger dessutom att de har köpt en cd-skiva som guidar dig fram till avspänningen. Idag har det blivit lättare än så. På bland annat Youtube finns det idag bra guider både på svenska och engelska för att komma till avspänning. Det finns allt från korta guider till längre som är uppemot en halvtimme till en timme. För den som har ont om tid finns det även de som är tio minuter och under den tiden hinner man gott och väl hitta till en riktigt bra avspänning med hjälp av guidens hjälp. Har man mycket ångest och oro i kroppen kan det här vara till bra hjälp även under vardagar då det kan vara svårt att komma till ro emellanåt, speciellt dagar när ångesten ligger nära till hands.

Vad går det då ut på?

Vad går det då ut på?

Det kan kännas löjligt till en början att hålla på med avspänning, men egentligen handlar det mycket om att kunna lära känna sin egen kropp och att kunna känna av när man börjar spänna sig. När man ligger och lyssnar på guiden går man igenom både spänning och avspänning av musklerna och det är just det som gör att man känner skillnaden. När man väl börjar lära sig känna skillnad på när man är avspänd eller inte kan man också börja kunna skapa att man själv blir mer avspänd. Det här gör att man senare i stressade situationer lättare kan ta sig till ett mer avspänt läge och känna efter så att man kan avspänningen. Avspänning är viktigt ur många synpunkter. En kropp som går på helspänn drar ofta på sig skador och smärta av olika slag när musklerna är för spända. Dessutom fungerar inte tankeverksamheten helt optimalt på en person som går runt och är spänd. Oavsett av vilken anledning man väljer att testa på att lyssna på en guidning i avspänning är det helt klart något som är till fördel för alla. Det bästa av allt är att det är helt gratis att lyssna på de guider som finns på Youtube och man behöver inte ta sig någonstans. Allt finns och kan serveras hemma på ett enkelt sätt för att man ska kunna må bättre. Har man inte testat på det innan är det helt klart något man bör testa och det tar inte mer än tio minuter. Det man ska ha i åtanke är att det tar några gånger innan man på riktigt börjar känna att man kan komma till riktigt bra avspänning.

© 2021 Smittande oro mod