Lär dig laga din egen sushi

Lär dig laga din egen sushi

Att laga sin egen sushi är en syssla som blir allt mer populär även för oss i västvärlden. Det är kreativt och inspirerande och dessutom kan man enkelt anpassa valet av ingredienser och tillbehör beroende på sällskap och diet.
Men för att laga sin egna sushi är det nödvändigt att man först investerar i några maskiner eller redskap som gör skapandet av de perfekta sushibitarna enkelt och underhållande.

Vilka redskap som man bör investera i

Beroende på vilken typ av sushi man har planerat att tillaga är det lite olika redskap som kan underlätta tillverkningen. Ris är en av de mer viktiga ingredienserna när man tillagar sushi och det är viktigt att man har en bra skål att använda för detta särskilda ris som ofta blandas med vinäger för en perfekt och klibbig konsistens. Det är en fördel om skålen är gjort av ett naturmaterial och en särskild skål för sushiris som kallas för Hangiri som då ger tillverkningen en särskilt bra karaktär. Om man kollar på youtube klipp eller videos om hur man tillverkar och rullar sushibitarna har man säkerligen iakttagit den speciella matta som många använder sig av. Denna sushimatta kallas för makisu och tillverkas traditionellt av materialet bambu. Att använda sig av en sådan här matta ger flera fördelar och dessutom får man en bättre kontroll på maten när den rullas ihop för att den inte ska falla sönder.

Om man vill ge förtäringen och upplägget en verklig asiatisk karaktär kan man duka upp de färdiga sushibitarna på särskilda sushitallrikar, en skål för sojan och ätpinnar. För att göra skärandet av sushibitarna enklare är det också en fördel om man investerar i en vass japansk kniv som kan skära igenom maten enkelt för perfekta bitar att duka upp till sällskapet eller familjen.

Viktiga ingredienser när man lagar egen sushi

Stjärnan när man lagar sin egen sushi är självklart det särskilda riset man köper. Detta ris är extra kladdigt och smakrikt för att ge sushi sin karaktäristiska smak och karaktär. Utöver detta behöver man också köpa de blad av sjögräs som man virar de övriga ingredienserna i. Detta blad kallas för tång och går att köpa i de flesta stora matvarubutiker men även online i olika former, färger och storlekar. Tillsammans med riset och tången kan man sedan kombinera de ingredienser som man föredrar. För vegetarianer är avokado en perfekt sak att kombinera riset och tången med. Man binder då enkelt samman riset och avokadon med en smalare remsa av tången. Utöver detta är råvaror som grillade grönsaker och inlagd ingefära också det mycket populärt. För mer traditionella sushibitar hittar man ofta olika former av lax och då ofta gravad lax som skärs i lagom stora bitar och kombineras med andra råvaror för en fylligare smak. Även laxbitar går utmärkt att kombinera med ingefära och olika typer av grönsaker.

Börja med att rulla ut tången och placera riset på plattan. Lägg på önskade ingredienser och rulla samman plattan så kompakt som det går med hjälp av sushimattan. Skär slutligen rullen i önskade storlekar och avnjut tillsammans med en smakrik soja.

© 2021 Smittande oro mod