Lär dig rida på hästar

Lär dig rida på hästar

Ridning är något som alla kan lära sig. Inom ridkonsten finns otroligt många grenar och det finns något som passar alla. För den som inte vill rida, men ändå ta del av de fördelar hästarna kan ge går det även att hålla på med körning även om det är svårare att hitta någonstans att köra om man inte har egen häst. Fördelarna med ridning är många.

Närheten till djuren

Närheten till djuren

Självklart är det många som dras till hästarna på grund av just närheten till djuren. Det är något speciellt med hästar. De är stora, väger mycket samtidigt som en liten flicka klarar av att hantera de stora djuren. Börjar man med ridning som vuxen kan det vara bra att gå på ridskola. Här får man lära sig både hästvett och hur man ska hantera en häst. Dessutom behöver man lära sig hur man sätter på utrustningen på ett korrekt och säkert sätt. Det är något som man går hjälp att lära sig på ridskolan. Man skapar sig dessutom ett band till de hästar man håller på med. Är det en ridskola där man ofta rider samma häst får man sig en ny kompis, även om den har fyra ben istället för bara två. Alla hästar har sin egen personlighet att lära känna en häst och dess personlighet är väldigt roligt.

Närheten till naturen

När man väl har lärt sig grunderna i ridning finns det mycket att uppleva. Det många fastnar på är att när man rider ut i skogen kommer man otroligt nära naturen. Många som har ridit ut har upplevt naturnära upplevelser som man sällan kan uppleva annat än på hästryggen. De vilda djuren har inte samma upplevelse av en när man sitter till häst som när man är ute och går i skogen. Det gör att man ofta kan komma betydligt närmre de vilda djuren än vad man kan göra när man bara är ute och går själv. Eftersom här inte är ett rovdjur kommer inte flyktbeteendet fram som det gör när man är ute och går själv.

Närheten till naturen

Självförtroendet ökar

En sak som inte många tänker på när de börjar med ridning är att det är otroligt stärkande för självförtroendet. Konsten att kunna bemästra ett stort djur som väger över 500 kg kräver lite mod. När man sedan ser att man klarar av det utan problem ökar bara självförtroendet. Det här är alltså något många kan ha användning för i livet. Idag anordnas det till och med event med företag där man tränar på att vara ledare genom att vara ledare över hästar. Det kan låta enkelt men det kräver sin “man” att kunna vara ledare över en häst. Hästar läser av kroppsspråk och det gäller att vara ledare med hjälp av kroppsspråket och inte genom att använda sig av ord. Du har helt enkelt mycket att hämta inom ridsporten om du inte har testat på det tidigare och du kommer att lära känna många människor på vägen. Ridsporten är otroligt stor i Sverige idag.

© 2021 Smittande oro mod