Om att välja rätt dans att lära sig

Om att välja rätt dans att lära sig

Dans är en aktivitet som har många fördelar och som även håller oss friska och hälsosamma. Att vara aktiva minskar stress och gör att man lättare kan slappna av samtidigt som dans stärker benmuskler och immunförsvaret. Idag används många former av dans som terapi och är även att sätt att komma ut och träffa folk samtidigt som man rör på sig och har roligt. Att dansa ger dig också möjligheten att stärka din balans och hållning samtidigt som du kommer befinna dig i en kreativ miljö.

Om att välja rätt dans att lära sig

Det är idag många olika gym och lokala församlingar som erbjuder någon form av tränings eller sällskapsdans. Det kan vara lite svårt att hitta rätt då valet och utbudet är ganska stort. Men i denna artikeln har vi listat några av de mest populära danserna för att underlätta vid ditt sökande och ge dig lite inspiration.

Vilken typ av dans passar mig

Det första du ska fundera på är vilken form av dans du tror är mest lämpad för din kunskap och erfarenhet. Alla kan lära sig men om du till exempel aldrig har dansat är det alltid bättre att börja med en enklare dans som foxtrot eller kanske bugg för att senare jobba dig uppåt. Om du börjar på en för avancerad nivå kommer det vara svårt för dig att hänga med och du tappar då lätt motivationen att fortsätta dansa. Välj en kurs som är på din nivå och du kommer lättare hitta dansglädjen och utvecklas inom det valda dansområdet.  Om du vill dansa med en partner så fokusera på någon typ av sällskapsdans som swing, bugg eller valsdans. Eller om du vill testa på någonting som kräver mer styrka och som är på en mer avancerad nivå. Varför inte balett eller salsa?

Vilken typ av dans passar mig

Salsa har sina rötter i den kubanska musiken och i denna form av dansstil ingår det därför en hel del höftrörelser. Denna dansen kommer att stärka din balans och rörlighet. Det är också en mycket sensuell dans och är ett bra verktyg för att stärka ditt självförtroende och självkänsla.  Olika former av Jazzkurser eller swingdans har blivit allt mer vanligt igen. Du kommer då kunna dansa till en medryckande och glad musik samtidigt som du tränar din kondition, koordination och vighet. Swingdans kan utövas av alla oavsett erfarenhet. Hitta bara en kurs som erbjuder din nivå för en snabbare utveckling och bättre prestation.
En dans som har blivit väldigt populär på senare tid är Zumba. Zumba är en väldigt effektiv dans när det kommer till att träna din fysik och svettas mycket. Du kommer få upp en hög puls och de flesta gym som har pass erbjuder någon form av Zumba. Med Zumba kommer du röra på höfterna till musik som du rycks med av. Denna dans kan göras hemma enskilt eller varför inte ta med dig dina vänner på ett svettigt Zumbapass? Umgås och var aktiv samtidigt. Bara din fantasi sätter gränser när det kommer till dans. Det viktigaste är att du inriktar dig på att hitta en dans som du tycker är rolig, med bra musik där du kan uttrycka dig men ändå vara dig själv.

 

 

 

© 2021 Smittande oro mod